Home

Ambtelijk Secretaris

Werkwijze mediation

Welke situaties

Ouder-jongere mediation

Juridisch advies

Coaching

Over ons

Contact

Zelftest Mediation

Kosten mediation

Links

 
 

- 02-11-2011


Over alimentatie bestaan vele vragen. Als u contact met ons opneemt, dan kunnen wij u direct een antwoord geven op uw vraag. Bel gerust 06-20117525.

Naast alimentatie voor kinderen bestaat er ook zogenaamde partneralimentatie. Hieraan is een aantal voorwaarden verbonden. U moet of gehuwd zijn of een gerigistreerd partnerschap zijn aangegaan.

Zijn er geen kinderen en heeft het huwelijk of partnerschap korter dan vijf jaar geduurd, dan is de periode voor partner-alimentatie gelijk aan de huwelijkse periode. Heeft het huwelijk vijf jaar of langer geduurd, dan geldt de wettelijke regeling van maximaal twaalf jaar alimentatie. Wie heeft er nu recht op alimentatie en op hoeveel? Hiervoor worden de behoefte en de draagkracht van de partners tegen elkaar afgezet. Simpel gezegd: de meest verdienende betaalt alimentatie aan de minst verdienende ex-partner. Kinderalimentatie wordt apart vastgesteld. Voor de kinderen betaalde alimentatie is niet aftrekbaar van de belasting, maar alimentatie betaald voor de ex-geliefde wel. U kunt uw recht op alimentatie ook in één keer laten afkopen. Er moet dan over het ontvangen afkoopbedrag wel inkomstenbelasting betaald worden. De hoogte van alimentatie spreekt u in principe met elkaar af. Maar de rechter stelt uiteindelijk het definitieve bedrag vast. Een aandeel in het huis kan meegenomen worden in de onderhandelingen. Het is ook mogelijk om het eigendom van de woning als afkoop te gebruiken.


 
 
 
Heb je tijdens je huwelijk een schenking gekregen? Of een erfenis van je ouders.? Vaak wordt je partner uitges...
                             Lees meer ...>>>