Home

Werkwijze mediation

Welke situaties

Ouder-puber mediation

Juridisch advies

Coaching

Over ons

Contact

Zelftest Mediation

Kosten mediation

Links

 
 

Politieke ontwikkeling - 1-1-2011

Goede raad bij echtscheiding

Een merendeel van de Tweede Kamer wil de regels bij huwelijken en scheiden aanpassen. Zo willen ze bijvoorbeeld de automatische wettelijke gemeenschap van goederen beëindigen. Dat wil zeggen dat het niet meer vanzelfsprekend is dat iemand eigenaar wordt van een woning, waarvan de aanstaande echtgenoot of echtgenote eigenaar is.

Bij de actuele huwelijkswet geldt dat je voor het huwelijk bij de notaris huwelijkse voorwaarden opstelt, als dat niet het geval is ben je automatisch in gemeenschap van goederen getrouwd. In gemeenschap van goederen trouwen betekent, dat vanaf het jawoord is gegeven er sprake is van één vermogen. Als er een einde komt aan het huwelijk door overlijden of een echtscheiding, dan heeft de echtgenoot of echtgenote recht op de helft. Behalve bezittingen worden ook schulden gedeeld.

Bij huwelijkse voorwaarden kiest men zelf welke schulden of bezittingen men op welke manier wil delen. Mensen moeten voordat ze in het huwelijksbootje stappen, bewuster nadenken over hoe ze hun zaken zoals alimentatie willen regelen. Op het moment kiest ongeveer 25% voor huwelijkse voorwaarden, onder wie ondernemers, echtgenoten die reeds eerder getrouwd zijn geweest en echtgenoten die vermogen bezitten uit een erfenis of schenking.

Bron: persjournaal.nl

 
 
 
De omstandigheden van u of uw ex-partner kunnen veranderen. Ontslag is één van de gebeurtenissen, die kunnen...
                             Lees meer ...>>>