Home

Werkwijze mediation

Welke situaties

Ouder-puber mediation

Juridisch advies

Coaching

Over ons

Contact

Zelftest Mediation

Kosten mediation

Links

 
 

Verwerkingstips - 11-4-2011

Of je het nu al een tijdje zag aankomen of totaal verrast bent: het einde van jerelatie is een enorme schok. Probeer toch te bedenken dat elk einde een nieuw begin is. Om je goed voor te bereiden op je nieuwe leven, is het belangrijk dat je aandacht schenkt aan de emotionele verwerking van het einde van je relatie. Hieronder vind je nuttige tips.
Zorg goed voor jezelf
Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Eet gezond en houd in de gaten dat je voldoende nachtrust krijgt. Zorg ook voor voldoende beweging. Het geeft niets als je niet van sporten houdt, een dagelijkse wandeling doet ook wonderen. Maak tijd vrij voor je hobby's.
Neem de tijd voor je emoties
Het is van belang dat je je verdriet durft te voelen. Het heeft geen zin het weg te stoppen. Laat je emoties de vrije loop: praat, schrijf en teken er desnoods over. Ga niet te snel op zoek naar een nieuwe liefde. Je hebt tijd nodig om je verbroken relatie te verwerken.
Zoek steun
Vertel vrienden en familie wat je dwarszit. Misschien kun je ze vragen of ze je wat vaker willen bellen of bezoeken. Neem ook zelf initiatief en ga erop uit. Sluit je aan bij een club of vereniging zodat je meer onder de mensen komt.
Kijk niet te ver in de toekomst
Leef van dag tot dag, van uur tot uur. Verwacht niet te snel vooruitgang. Gun jezelf de tijd om de rit in de achtbaan van emoties uit te zitten. Er zijn verschillende stadia van rouw: ontkenning, boosheid, verdriet, berusting en acceptatie. Deze ellendige toestand heeft dus niet alleen een begin, maar ook een einde!
Ga gewoon naar je werk
Om goed in een ritme te blijven, is het belangrijk dat je blijft werken. Je werk is bovendien een prima afleiding.
Lees onze tips voor kinderen
We geven je waardevolle tips om je kinderen te vertellen van jullie breuk. Omdat het belangrijk is je kinderen goed te blijven ondersteunen, geven we je bovendien extra aanwijzingen.
Ik zie er geen gat meer in
Kom je er zelf niet uit? Vraag je huisarts om advies. Eventueel kan hij je doorverwijzen naar een psycholoog. Die kan je begeleiden bij het verwerken van je verdriet en het vormgeven van je nieuwe toekomst.
 
 
 
De omstandigheden van u of uw ex-partner kunnen veranderen. Ontslag is één van de gebeurtenissen, die kunnen...
                             Lees meer ...>>>