Home

Ambtelijk Secretaris

Werkwijze mediation

Welke situaties

Ouder-jongere mediation

Juridisch advies

Coaching

Over ons

Contact

Zelftest Mediation

Kosten mediation

Links

 
 

Arbeidsconflicten anders oplossen? - 12-08-2020

Op een arbeidsconflict zit men over het algemeen niet te wachten. Het leidt vaak tot een verpeste sfeer op de werkvloer of ziekmeldingen. Tweespalt onder werknemers en gemor. Wat zou u kunnen doen om ervoor te zorgen dat u en uw werknemer weer door één deur kunnen? En wat te doen als ontslag de enige overgebleven optie is?
Ga het gesprek aan met uw werknemer
Begin om het gesprek aan te gaan met uw werknemer. De meeste geschillen ontstaan door miscommunicatie of elkaar niet begrijpen. Luister naar elkaar, geef ruimte en wees transparant en oordeel niet te snel. Geef de ander de ruimte gehoord te worden.
Door ook ruimte te bieden aan het verhaal van uw werknemer, heeft u ineens een heel ander gesprek. De enige voorwaarde hiervoor is de bereidheid om naar elkaar te luisteren in plaats van boos te worden of gefrustreerd te raken.
Mocht dit niet lukken, dan is het te overwegen om samen met uw werknemer een mediator in te schakelen.. Dit is een objectieve en onpartijdige derde, gespecialiseerd in het begeleiden van dergelijke gesprekken.
Deze gesprekken zijn vertrouwelijk en doordat alles besproken wordt wat ertoe kan bijdragen uit het conflict te komen, is een oplossing, vaak zelfs zonder een juridische procedure, bereikbaar. Door deel te nemen aan een mediation is die bereidheid er namelijk al.

Het oplossen van een arbeidsconflict is inspannend, vergt veel van alle betrokkenen en kan u veel geld gaan kosten.
Overweeg dus om in gesprek te gaan met uw werknemer.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak of advies.


 
 
 
De coronacrisis en de beperkende overheidsmaatregelen maken het in veel gevallen lastig om fysiek met elkaar i...
                             Lees meer ...>>>