Home

Werkwijze mediation

Welke situaties

Ouder-puber mediation

Juridisch advies

Coaching

Over ons

Contact

Zelftest Mediation

Kosten mediation

Links

 
 

Gelukkige tieners scheiden vaker - 1-3-2011

Onderstaand bericht is overgenomen.
Natuurlijk zullen er altijd ongelukkige huwelijken zijn, maar investeren in je relatie kan zeer goed helpen om de relatie in stand te houden. ENEmediation kan u hierin helpen.

AMSTERDAM - Mensen die gelukkig waren als tiener hebben een grotere kans om op latere leeftijd te scheiden.

Dit blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van Cambridge. In eerste instantie lijkt dit misschien een vreemde uitkomst maar eigenlijk is het best logisch. Onderzoekers kwamen erachter dat mannen en vrouwen die gelukkige tienerjaren beleefden, meer zelfvertrouwen hebben. Hierdoor staan ze positiever in het leven en zullen ze zich eerder terug trekken uit een ongelukkig huwelijk.

Voor het onderzoek, dat jarenlang duurde, werden bijna 3000 mensen gevolgd. Als tiener werden ze door leraren beoordeeld op geluk, vriendelijkheid en energie. Ook factoren als het aantal vriendjes en emotionele problemen werden genoteerd. Jaren later werden de deelnemers opnieuw onder de loep genomen. Gegevens over hun leven werden verzameld en geanalyseerd. Hieruit kwam naar voren dat de gelukkige tieners waren veranderd in gelukkige volwassenen. Ze zijn tevreden met hun werk, hebben meer hobby's en hebben een drukker sociaal leven dan degene die minder gelukkig waren als tiener. Ook heeft deze groep minder last van psychische problemen. Hierdoor staan ze zelfverzekerder in het leven waardoor ze voor zichzelf durven opkomen en eerder voor hun eigen geluk kiezen. Best logisch toch?

Bron: Telegraaf d.d. 28-2-2011.

 
 
 
De omstandigheden van u of uw ex-partner kunnen veranderen. Ontslag is één van de gebeurtenissen, die kunnen...
                             Lees meer ...>>>