Home

Werkwijze mediation

Welke situaties

Ouder-puber mediation

Juridisch advies

Coaching

Over ons

Contact

Zelftest Mediation

Kosten mediation

Links

 
 

Co-ouderschap over de kinderen - 13-4-2011


Als je uit elkaar gaat of al bent, wil je allebei de kinderen blijven zien. Jullie hebben ook dat recht. Sterker nog: jullie zijn verplicht om contact te hebben met je kinderen. Zij hebben immers recht op omgang met beide ouders.
In jullie ouderschapsplan maken jullie afspraken die jullie maken over de kinderen ( en het liefst zoveel mogelijk met de kinderen). Dus ook afspraken over een omgangsregeling. Jullie kunnen kiezen voor co-ouderschap als omgangsregeling. Jullie ouderschapsplan wordt getoetst door de rechtbank en zal aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Omdat je zelf natuurlijk betrokken bent in de scheiding met alle daarbij behorende emoties, is het raadzaam om hierbij hulp in te roepen. ENEmediation is hierin gespecialiseerd en kan met jullie een gedegen regeling en scheidingsconvenant opmaken.
Wat is co-ouderschap?
Als jullie kiezen voor co-ouderschap, wonen de kinderen om en om bij jou en je ex. Co-ouderschap is geen wettelijke term en daarom zijn jullie vrij het op je eigen manier vorm te geven. Veel ouders zorgen ervoor dat zij beiden ongeveer hetzelfde aandeel hebben in de opvoeding en verzorging van hun kinderen, ook financieel. Als je voor co-ouderschap kiest, leg je vast wanneer je kinderen op welk adres wonen.
Waar kies ik voor?
Aan elke regeling kleven voor- en nadelen. Ook aan co-ouderschap dus. Omdat een regeling maatwerk is, is het verstandig om hierover met ons contact op te nemen.
Welke afspraken maken we over co-ouderschap?
Hoe je het co-ouderschap invult, bepalen jullie dus zelf. Wel is het handig over een paar vragen na te denken die zonder meer relevant zijn.
Bij wie zijn jullie kinderen op welke dagen?
Op welke dagen gaan je kinderen weer terug naar je ex-partner?
En op welke tijden?
Blijven jij en je ex bij elkaar in de buurt wonen?
Als er onenigheid ontstaat, wat dan? ENEmediation biedt bv. ook een omgangsregeling aan. Wij geven je vrijblijvend advies.


 
 
 
De omstandigheden van u of uw ex-partner kunnen veranderen. Ontslag is één van de gebeurtenissen, die kunnen...
                             Lees meer ...>>>