Home

Ambtelijk Secretaris

Werkwijze mediation

Welke situaties

Ouder-jongere mediation

Juridisch advies

Coaching

Over ons

Contact

Zelftest Mediation

Kosten mediation

Links

 
 

Nabestaandenpensioen en scheiding - 18-10-2020

Als je gaat scheiden, maak je ongetwijfeld ook afspraken over het pensioen. Vaak wordt dit ouderdomspensioen wat tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap is opgebouwd over en weer verdeeld. Pas als de ex-partner ouderdomspensioen gaat ontvangen, krijgt de ander ook het deel daarvan. (verevening).
Wat als uw ex na de scheiding overlijdt? Recht op ouderdomspensioen bestaat dan niet. Maar recht op nabestaandenpensioen kan wel blijven bestaan. (partnerpensioen of bijzonder nabestaandenpensioen). De hoogte hiervan is vrijwel altijd 70% van het ouderdomspensioen dat tot de scheiding is opgebouwd. Het is niet altijd standaard dat elk pensioenfonds een nabestaandepensioen kent.
Bij scheidingen komt het voor dat partners over en weer afzien van pensioenverevening of pensioenverrekening. Vaak wordt het partnerpensioen niet genoemd en hierover kan achteraf een geschil ontstaan. Let dus op bij een scheiding om hier aandacht aan te besteden. Neem deskundige hulp in de arm en laat de afspraken duidelijk vastleggen.


 
 
 
Heb je tijdens je huwelijk een schenking gekregen? Of een erfenis van je ouders.? Vaak wordt je partner uitges...
                             Lees meer ...>>>