Home

Werkwijze mediation

Welke situaties

Ouder-puber mediation

Juridisch advies

Coaching

Over ons

Contact

Zelftest Mediation

Kosten mediation

Links

 
 

Ondernemer uitgelicht. - 22-9-2010

Op de site van KvKnetwerk.nl is een interview geplaatst met mij, Erik Revenboer, eigenaar van ENEmediation. Omdat niet iedereen toegang tot dit netwerk heeft, is hieronder de tekst van het interview geplaatst.

Wekelijks wordt er in deze rubriek een ondernemer uitgelicht. Aan de hand van acht vragen leren we de ondernemer en zijn onderneming beter kennen. Deze week: Erik Revenboer van enemediation & personal assistance .

1. Waarom ben je ondernemer geworden?
Ik ben ondernemer geworden omdat ik op mijn eigen creatieve, flexibele en soms out of the box manier geheel invulling geef aan dat werk waar ik mijn eigen ziel en zaligheid in leg. Reden voor mij dus om als zelfstandig ondernemer ENE mediation & personal assistance te starten, samen met mijn partner Emmie Pool.

2. Waarom kiezen (potentiële) klanten voor jouw bedrijf?
Onze uitstraling is voor de klant het allerbelangrijkste. Wij zijn voor hen degene bij wie zij hun verwachting voor een goede afloop neerleggen. Wij helpen binnen een zo kort mogelijk tijdsbestek het conflict, of dit nu een arbeidsconflict is, een echtscheiding of een burenruzie, op te lossen. En besteden vooral veel aandacht aan wat onderhuids meespeelt. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan nazorg. Hoewel dit tegenstrijdig lijkt te zijn voor een ondernemer, zien wij onze klanten liever niet terug. Dat is voor ons het teken dat wij voor hen goed bezig zijn geweest. Om dit te kunnen doen heb je veel empathie nodig en moet je vooral bij je klanten vertrouwen opwekken. De eerste kennismaking is daarom zeer belangrijk. Wat ons bovendien erg uniek maakt is onze visie. Wat wij zeggen komen wij na. Onze missie is hierin helder: Ruzies worden uitgesproken. Onze visie: Mediation en onze andere vormen van dienstverlening moeten voor iedereen bereikbaar zijn, ook financieel. Daarom kan iedereen naar draagkracht betalen. Dit staat uitgelicht op onze website www.enemediation.nl

3. Welke recente ontwikkelingen zijn er in jouw branche?
Door internationale regelgeving zal ook Nederland zich vermoedelijk gaan verbinden aan een richtlijn waarin een kwaliteitsaspect aan de mediator wordt verbonden. Dat betekent dat mediators geregistreerd en gecertificeerd moeten zijn. Voor de klant betekent dit dat een register kan worden geraadpleegd waarin deze mediators zijn opgenomen. Verder zie je ontwikkelingen op het gebied van online mediation en online coaching.

4. Wat is je grootste zakelijke succes en de grootste zakelijke blunder die je hebt begaan?
Het is moeilijk aan te geven wat ons grootste zakelijke succes is. Feitelijk zijn dat alle opdrachten; zowel mediation als coaching. Al onze opdrachten voor bemiddeling, hebben geleid tot een overeenkomst of oplossing tussen de partijen die een conflict hebben. Dat is ook onze doelstelling. Maar ook dat de klant met datgene wat in de mediation is gebeurd, positief verder kan. Het mooiste wat we hebben meegemaakt is het echtpaar dat aanklopte om te gaan scheiden. Door de bijzondere wijze waarop we dit echtpaar hebben geholpen, zijn ze nu nog steeds bij elkaar. Ook is het fantastisch om mediations te doen tussen tieners en hun ouders.
Onze klanten verwachten van ons, dat wij onpartijdig zijn. Partijdig zijn, is de grootste valkuil waar je in kunt trappen. Als bemiddelaar heb je natuurlijk ook je eigen opvattingen en ben je best wel eens geneigd om in een mediation voor een partij meer sympathie te hebben dan voor de andere partij. Dat mag niet doorklinken in je bewoordingen.

5. Waardoor wordt jij als ondernemer geïnspireerd?
Ik krijg energie van mijn klanten. Juist door hen te kunnen ondersteunen.

6. Wat zijn jouw 3 favoriete websites?
Ik maak veel gebruik van de digitale communities, zoals Linkedin@com. Ik hou erg veel van nieuws en kijk hiervoor vooral op Nu.nl. Natuurlijk vind ik onze site www.enemediation.nl een erg mooie en prettig leesbare site.

7. Hoe zet jij het kvknetwerk.nl in?
Door contact te zoeken met andere leden en door discussies te starten, te volgen en hier aan deel te nemen.

8. Wat is jouw beste tip voor collega-ondernemers?
Laat het geen werk voor je zijn, maar je passie.


 
 
 
De omstandigheden van u of uw ex-partner kunnen veranderen. Ontslag is één van de gebeurtenissen, die kunnen...
                             Lees meer ...>>>