Home

Werkwijze mediation

Welke situaties

Ouder-puber mediation

Juridisch advies

Coaching

Over ons

Contact

Zelftest Mediation

Kosten mediation

Links

 
 

Rijdende rechter of mediation? - 25-1-2011

U hebt vast de de Rijdende Rechter wel eens gezien. Aan de hand van deze beelden is te zien dat u in allerhande conflicten terecht kunt komen. Is de uitspraak voor iedereen echter ook een goede uitspraak? Dat is maar zeer de vraag. Bij rechtspraak zijn er vrijwel altijd winnaars en verliezers.
Bij mediation komen partijen zelf tot een oplossing. Ze hebben daar over onderhandeld, de wensen en belangen besproken en de oplossing is voor iedereen acceptabel en aanvaardbaar. Vaak ziet men ook dat er sprake is van relatieherstel en een herstel van de communicatie. Dat maakt mediation zo interessant.
De mediator laat, door het stellen van vragen, partijen dichten bij elkaar komen. Hij lost het conflict niet op, want dat doen de partijen zelf. Hij zorgt er als mediator voor dat de deelnemers zich veilig weten en dat de inhoud van wat gezegd wordt, vertrouwelijk is. Natuurlijk is hij ook onafhankelijk en stimuleert hij de partijen tot het zelf oplossen van het conflict. Of het nu gaat om een arbeidsconflict, een conflict met de buren of de overheid of een echtscheiding, mediation is hioervoor een bij uitstek geschikt middel.


 
 
 
De omstandigheden van u of uw ex-partner kunnen veranderen. Ontslag is één van de gebeurtenissen, die kunnen...
                             Lees meer ...>>>