Home

Werkwijze mediation

Welke situaties

Ouder-puber mediation

Juridisch advies

Coaching

Over ons

Contact

Zelftest Mediation

Kosten mediation

Links

 
 

- 9-3-2011

BETAAL JE KINDERALIMENTATIE IN NATURA Praktijkvoobeeld:
Een man en een vrouw hadden 10 jaar een relatie gehad. Ze hadden samen twee kinderen. Toen ze in 2006 uit elkaar gingen, spraken ze af dat de vader maandelijks 300 euro per kind zou betalen. In 2009 verhoogde de rechtbank op verzoek van de moeder de alimentatie naar maandelijks 600 euro per kind. De vader was het hier niet mee eens en ging in hoger beroep.

Alimentatie niet geheel naar kinderen
Volgens de vader kon de moeder niet met geld omgaan en zou ze de kinderalimentatie niet goed besteden. Hij wilde daarom zelf de kosten van de kinderen blijven betalen. Zo kon hij erop toezien dat alle kosten van verzorging en opvoeding ook daadwerkelijk werden betaald en dat het geld dan ook alleen aan de kinderen ten goede kwam. Hij verzocht daarom het geld direct over te maken aan de kinderen zelf.

Helft betaling in natura
Het hof wees dit verzoek af omdat het praktisch niet uitvoerbaar was. De moeder was tenslotte de feitelijke verzorger van de kinderen en zij moest wel hun dagelijkse verzorging kunnen bekostigen. Omdat ter zitting was gebleken dat de moeder inderdaad de alimentatie niet volledig gebruikte voor de kinderen, werd de vader toegestaan om de helft van de alimentatie in natura te betalen.

In dit geval bepaalde de rechter dat de betaling in natura betrekking had op de kosten voor de sportclubs (inclusief kleding en toebehoren), de bijlessen, de kleding en het schoeisel van de kinderen. De man diende er wel voor te zorgen dat hij alle gemaakte kosten kon aantonen.


Bron: Gerechtshof ’s-Hertogenbosch

 
 
 
De omstandigheden van u of uw ex-partner kunnen veranderen. Ontslag is één van de gebeurtenissen, die kunnen...
                             Lees meer ...>>>